Пишете ни

Удобство и сигурност с виртуална частна мрежа

29.09.2017

Можете да бъдете сигурни, че сдобивайки се с виртуална частна мрежа, тя ще бъде само и единствено ваша. Това е така, защото информацията, която тече по нея е криптирана и никой не може да я използва, освен вие и хората, на които сте дали достъп до нея. VPN е изключително полезен инструмент. Той не служи само за споделяне на файлове, приложения и други ресурси между физически отдалечени устройства, а защитава и вашата онлайн неприкосновеност.

За какво може да ви послужи VPN?

 Ако ви потрябва точно тази оферта, която е написал колегата от офиса във Варна, например; ако той иска да разпечата на своя принтер договора, който сте съставили вие, за да го даде на клиента си веднага - то в тези случаи, чрез VPN ще получите отдалечен достъп до нужната информация и дори да разпечатате договора от вашия компютър директно на принтера на колегата във Варна. Страхотно, нали?

Ако сте командировка в друга дъжава и ви се наложи да използвате Wi-Fi връзката на хотела, парка или ресторанта, с VPN вашата онлайн сигурност ше бъде гарантирана. Oт всяка точка на света, виртуалната мрежа, която използвате не позволява на някои недоброжелатели да проникнат и уловят вашите данни.  При  условие, че целият ви интернет трафик минава през VPN тунела,  неговата скорост ще зависи от скоростта на интернет връзката, в която реално се намирате.

Ако пътувате често, желаете да запазите анонимността си и да предпазите своята кореспонденция, можете да изпозлвате VPN технологията за конфиденциалност и да имате достъп до фирмените си ресурси.

Как се случва това?

Изграждането на VPN свързаност се осъществява посредством устройство, служещо за сървър и находящо се в дадена локация.  Чрез протоколите, които използва, вашият трафик минава през криптирания тунел на VPN-а и никой, свързан в същата интернет мрежа не може да вижда какви сайтове посещавате и какви пароли, файлове или ресурси използвате.

Ако сте осъзнали колко полезна и удобна би била виртуалната частна мрежа за вашия бизнес, не се колебайте да се сържете с нас и да обсъдим възможностите за изграждане и интеграция, съобразени конкретно с вашите нужди.